Antiamerička politika SDA dovodi BiH u opasnost


Građanski savez (GS) oštro osuđuje harangu koju rukovodstvo SDA vodi protiv ambasade i politike Sjedinjenih američkih država, najvažnijeg i trajnog strateškog partnera Bosne i Hercegovine. Mi u GS-u napade na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i to zbog stava te ambasade, drugim riječima, stava aktuelne administracije, da je nedopustivo nazivati škole po nacističkim slugama smatramo glupom, neodgovornom i suicidnom.

Odricati se Amerike radi jednog sluge režima Ante Pavelića, kada se Bosna i Hercegovina nalazi na jednom od najvažnijih raskršća u svojoj modernoj istoriji, može samo neko ko stvarno misli da na teritoriji naše zemlje treba formirati muslimansku državicu. Mi u GS-u smatramo da Bakir Izetbegović i rukovodstvo SDA predano i dosljedno rade na tome da naprave mini-islamistan koji će u krajnjoj liniji značiti fizički nestanak i Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.

U to ime, Izetbegović mjesecima huška haSSanbegoviće i binladene iz redova medija bliskih SDA na zemlju, koja je uz Bosnu i Hercegovinu bila i onda kada je HV ubijala po Ahmićima i kada su arapski „prijatelji“ ovdje umjesto oružja slali misionare da mijenjaju kulturni kod naših muslimana i prevode ih na „pravi“ islam. Vjerovatno zaboravljajući da su onda kada je bilo najteže čak i američki diplomati rizikovali više nego on, a neki od njih izgubili i živote.

Mi u GS-u smo utoliko sigurniji da Izetbegović i njegova islamistička klika to rade svjesno i planski jer se sve događa u periodu kada njegovi strateški partneri iz HDZ-a otvoreno prijete nasiljem i kada je za njen opstanak potrebna pomoć svakog našeg prijatelja. Da je SDA trećinu vremena koje sada posvećuje napadima na naše prijatelje posvetila Draganu Čoviću i neoustaškom HDZ-u, možda Herceg-Bosna danas ne bi bila korak do povampirenja. Nastavak imbecilnog i histeričnog antiamerikanizma, koji je SDA započela još u izbornoj kampanji 2014, je otvoreno poigravanje sa sudbinom i budućnošću i ove zemlje i Bošnjaka i svih onih koji žele da žive s njima, usprkos Izetbegoviću i njegovoj politici.

Raditi ovo što rade Izetbegović i SDA, u trenutku kada je pred nama pitanje Izbornog zakona, kada Hrvatska vodi specijalni rat protiv BiH, kada je jasno da su EU integracije plašt za getoizaciju ovdašnje muslimanske većine,može samo neko ko je glup ili izdajnik. Mi u GS-u mislimo da Bakir Izetbegović nije glup. On je, naime, izdajnik.

Komentari

komentara