Anfifašizam je temelj europskih vrijednosti i državnosti BiH


Danas je delegacija Građanskog saveza (GS) povodom Dana pobjede nad fašizmom položila cvijeće na spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu – Vječna vatra.

Delegaciju su predvodili članovi Inicijative mladih GS-a Arijana Hadžiomerović, Ozren Blagovčanin i Amar Ećo.

“Budućnost naše zemlje je u zatiranju fašističkih vrijednosti, organizacija i simbola. Naši djedovi i pradjedovi su imali najveću slobodnu teritoriju na cijelom kontinentu i nisu nam trebali ni Englezi, ni Amerikanci, a ni Rusi da nas oslobode od zla koje je tada vladalo Europom. Mi u GS-u smatramo da je najmanji zajednički sadržilac svih progresivnih snaga u BiH i bivšoj Jugoslaviji antifašistička tradicija koja je temelj europskih vrijednosti o kojima nam niko van granica naše zemlje ne može držati lekcije” izjavila je Arijana Hadžiomerović iz Inicijative mladih GS.

Povodom prve godišnjice osnivanja Građanskog saveza (GS) i godišnjice početka opsade Mostara, GS će organizovati javnu tribinu “Antifašizam kao temelj europskih vrijednosti i državnosti Bosne i Hercegovine”, koja će se održati danas na Dan Pobjede nad fašizmom, u 18.00 sati u Hotelu Bristol.

Na tribini će govoriti dr. Slavo Kukić, dr. Esad Bajtal, akademik Abdulah Sidran, Bakir Hadžiomerović, dr. Emir Suljagić i Reuf Bajrović.

Komentari

komentara