Američka ambasadorica u BiH susrela se sa gradonačelnikom Fazlićem


Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Maureen Cormack boravila je danas u gradu Bihaća. Tom prilikom posjetila je Američki kutak gdje se susrela sa učenicima OŠ Prekounje. Naime, učenici ove škole učesnici su ”makerspace” radionice koja je dio STEM programa koji se provodi po školama i bibliotekama širom SAD-a, pa tako i u Američkim kutcima u BiH, navodi abc info portal.

Cormack je posjetila Vladu i Tužilaštvo USK. O radu Tužičaštva USK-a u posljednje vrijeme čula je samo pohvale, što je i bio razlog posjete ovoj instituciji, ali i uvid u stanje u pravosuđu USK-a i probleme s kojima se isto susreće.

Posjetu gradu na Uni ambasadorica Cormack završila je večerom sa novoizabranim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i gradskim vijećnikom (GS) Arminom Amidžićem koji su je uputili u društveno-političko stanje u  gradu.

Amabasadorica nije krila oduševljenje pričom koja je prethodila izboru novog gradonačelnika, ali i njegovog tima. Fazlić je gošću uputio u najaktualnije probleme grada Bihaća, ekonomsko stanje, kao o koracima za  za poboljšanje poslovne klime, te položaju Krajine i Bihaća u Bosni i Hercegovini.

Između ostalog, Fazlić i Amidžić su naglasili da je gradu Bihaću potrebno više pažnje od strane institucija i organizacija koje su smještene u Sarajevu i da će se za tu pažnju i dirketnu pomoć u vidu ulaganja i investicija svakako boriti u narednom periodu.

Direktan link na članak.

Komentari

komentara